Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 12ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12-09-2014 τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια του οποίου η παράταξή μας, πριν από την συζήτηση των τακτικών θεμάτων, έθεσε προς την Δημοτική Αρχή ερωτήσεις για 3 σοβαρά θέματα που απασχολούν την Δημοτική κοινότητα Μακρακώμης και συγκεκριμένα:
• Την διαχείριση των ομβρίων υδάτων στην πάροδο της οδού Αθηνάς 7 όπου σύμφωνα με σχετικές αναφορές και αιτήσεις των κατοίκων υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γιατί αυτά λιμνάζουν στους παρακείμενους ακάλυπτους οικοπεδικούς χώρους.
• Την παράνομη λειτουργία αμαξοστασίου του Δήμου σε οικόπεδο δωρεάς της οικογένειας Κρητικού στην οδό Αινιάνων στο κέντρο της πόλης καθόσον η δωρεά έγινε για άλλο σκοπό, υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας κατά την έξοδο και είσοδο των οχημάτων, έχουμε σοβαρό θέμα ρύπανσης και όχλησης και τέλος δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη για την συγκεκριμένη χρήση γης.
• Την ανάληψη δράσεων από τον Δήμο για την απομάκρυνση και στείρωση των αδέσποτων σκύλων από τους κοινόχρηστους χώρους και ιδιαίτερα της κεντρικής πλατείας, των σχολικών εγκαταστάσεων και τους παιδότοπους.
Επί των παραπάνω ερωτήσεων ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι
• Θα προβεί άμεσα στην τσιμεντόστρωση της παρόδου και αν είναι αναγκαίο θα γίνει και φρεάτιο.
• Θα απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο τα μεγάλα οχήματα ( απορριμματοφόρα και έργων ) και μέχρι την δημιουργία, σε άλλο χώρο, αμαξοστασίου μόνο για λόγους ασφάλειας θα παραμείνουν τα μικρά οχήματα.
• Θα γίνει προσπάθεια για να υλοποιηθούν προγράμματα σχετικά με την στείρωση των αδέσποτων.
Τέλος ενημερώνουμε τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και λοιπούς συλλόγους και τις επαγγελματικές, οργανώσεις καθώς και τους συνδημότες ότι μέχρι 19-09-2014 θα πρέπει να υποβάλουν, σχετικές αιτήσεις στο Δήμο για συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης.
Έντυπα θα μπορούν να παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία της παράταξης στο Δημοτικό Κατάστημα Μακρακώμης, από το τοπικό σύμβουλο κ. Σκαργιώτη Δημήτριο.
Ο
Επικεφαλής
Ματθαίος Γρ. Σκούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου